PELERINAJ  ÎN ȚARA SFÂNTĂ

8 zile / 7 nopți – Israel  și Iordania  – 21/28 martie 2020
Cultură, istorie, credință . O călătorie fascinantă pe urmele Domnului Isus în ISRAEL

 

Ziua 1

Sosire la Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Întâlnire cu ghidul român și plecare la autocar.

Călătorim la Cezareea, pe malul Mării Mediterane.

Aici se află foarte multe vestigii arheologice, printre care și un apeduct impresionant, un teatru antic și fosta sinagogă de unde a pornit în călătorie Apostolul Pavel.

Vizităm ruinele apeductului Roman, pe unde au adus apa în orașul port Cesarea  din Muntele Carmel.

Apoi ne îndreptăm spre  Haifa. De aici ni-i se deschide o panoramă impresionantă asupra Golfului, asupra Templului Bahai (aici se află centrul mondial al Religiei Bahai) și asupra Coloniei Germane.

Cină și cazare, Tiberias sau Nazareth, hotel 4*.

Ziua 2

Astăzi vom urca pe Muntele Fericirilor – unde a ținut Isus renumita predică- savurând o panoramă de neuitat asupra Mării Galileii, de fapt un lac intern cu o suprafață de aproximativ 165 kmp situat la 212 m sub nivelul mării.

Călătorie cu barca pe Marea Galileei.

Apoi ne vom deplasa la Tabgha, unde a avut loc înmulțirea miraculoasă a pâinilor. Aici vom vizita bicerica locală și site-ul care amintește de acest fapt, cu mozaicurile bine cunoscute ale locului. 

Capernaum, centrul lucrărilor mesianice din zona Galileii. Aici se află Casa lui Petru, resturi arheologice ale vechii așezări, sinagoga veche. După vizitarea acestora vom continua călătoria deplasându-ne prin Cana Galileii înspre Nazaret. Aici vom vizita site-urile consacrate – basilica propovăduirii, biserica lui Iosif cu pesterile, fântâna Mariei și fosta sinagogă.

Cină și cazare, Tiberias sau Nazareth, hotel 4*.

Ziua 3

Dupa micul dejun ne deplasam prin Câmpia Armaghedonului spre Muntele Tabor, muntele schimbării la față. Vom urca muntele cu taxi, vizitând site-ul din vârful lui care amintește de acest eveniment. 

Vom continua călătoria spre Beth Shean (Scythopolis), oraș situat la joncțiunea dintre Valea Iordanului și Valea Izreel (Câmpia Armaghedonului).

Călătoria va continua spre Iordania și vom trece pe la King Husein Bridge, apoi ne îndreptăm spre Amman pentru cină și cazare – hotel 4*.                                                                                

Ziua 4

După micul dejun  deplasare cu autocarul la Petra (aproximativ 3h 30 min/sens). Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor, săpată în stânca roz, redescoperită în anul 1812 după o căutare de circa 300 de ani, una din cele mai spectaculoase realizări ale umanității. 

Vom vedea defilee înguste,  temple, morminte funerare. Ne vom opri în special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek și Amfiteatrul. Petra a fost inclusă prin vot universal în anul 2007 în rândul noilor 7 minuni ale lumii antice și moderne. Petra cu comorile ei reprezintă cea mai cunoscută atracție turistică a Iordaniei (se recomandă încălțăminte modernă pentru mers pe jos cca. 5 km). 

Părăsim Petra și trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman.

Cină și cazare în Amman – hotel 4*.  

Ziua 5

MUNTELE NEBO – BETHLEHEM.

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Nebo (800 m), de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinței. Deplasarea spre valeea Iordanului, vizitarea locului real al Botelzului lui Iisus. Continuăm spre graniță și vom trece din Iordania în Israel în dreptul orașului Ierihon. 

Prima oprire: vizităm Qumran la Marea Moartă (-400m), cea mai joasă mare de pe glob. Scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice și la restaurantul cu autoservire. Scurtă oprire la Marea Moartă. 

Intrăm în Cisordania (viitorul stat Palestinian), pentru vizitarea celui mai vechi oraș din lume – Ierihon. 

Cina și cazare la hotel în Bethlehem – hotel 4*. 

Ziua 6

Vom urca pe Muntele Măslinilor, de unde vom avea parte de o priveliște impresionantă asupra Ierusalimului. Vom vedea cetatea veche, pârâul Chedron, grădina mormintelor, locul scăldătorii Bethesda. APoi vom face drumul pe care Mântuitorul l-a făcut, vom vizita Biserica „Dominus Flevit” („Domnul plange”) ridicată pe locul unde Isus a plâns pentru Ierusalim. Trecând pe drumul intrării în Ierusalim vom ajunge la Grădina Ghetsimani. 

Apoi intrăm în cetate prin Poarta Leilor. Vom vizita Scăldătoare Bethesda, apoi urcând pe Via Dolorosa vom ajunge uliță după uliță, la Biserica Mormântului.

Cina si cazare Bethlehem – hotel 4*.

Ziua 7

Prima parte a zilei o vom folosi pentru a vizita Bethlehem. Aici vom vizita Biserica Nașterii și vom arunca o privire pe câmpurile păstorești din jurul Betlehemului. 

În continuare vom vizita Mormântul regelui David și Încăperea Cinei de Taină. 

În partea a doua a zilei vom vizita cartierul arab și evreiesc și ne vom deplasa la Zidul Plângerii (cea mai mare sinagogă evreiască din lume). 

Cină și cazare în Bethlehem – hotel 4*. 

Ziua 8 

Transfer la Aeroportul Ben-Gurion, de unde ne vom continua călătoria de întoarcere spre România, purtând în suflet amintiri de neuitat. 

PREȚ

Preț  940 euro/persoană/cazată în camera dublă

PREȚUL INCLUDE

 • Bilet de avion cursă directă Sibiu – Tel Aviv – Sibiu
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport
 • 5 nopți cazare în Israel în regiunea Galileea (2x), în Bethlehem (3x) la categoria 4* cu demipensiune
 • 2 nopți în Iordania în Amman
 • Pentru efectuarea excursiilor – autocare moderne, dotate cu aer condiționat și WI-FI gratuit în autocar și pe tot traseul 
 • Vizitele și intrările la toate obiectivele turistice menționate în program
 • Plimbare cu marca pe Marea Galileei
 • urcare cu taxiul pe Muntele Tabor, Qumran, intrările la Petra și Muntele Nebo
 • Posibilitatea de organizare a unui botez nou testamental
 • Bagaj de mana – dimensiune 40  x 30 x 20
 • bagaj de cală 10 kg

PREȚUL NU INCLUDE

 • Bacșiș (tips) șofer și ghid – 40 €/persoană –
 • Taxa intrare și ieșire Israel/Iordania – 45 $/persoană
 • Mese suplimentare pe parcursul șederii (prânzul)
 • Asigurare medicală individuală obligatorie
 • Cheltuieli individuale sau posibile asigurări personale
 • Căști – 15€/persoană

Programul poate fi ordonat diferit de către ghid, obiectivele fiind vizitate în alte zile, dar se vor vizita toate punctele din program.