Ni se întâmplă de multe ori să avem clienți care iubesc să călătorească, dar care au un buget limitat pentru aceasta. De multe ori, clienții aceia își oferă răsfățul unui concediu o dată la câțiva ani, dar și atunci nu se bucură pe de-a-ntregul de el.

Călătoritul nu este o pasiune ieftină, iar cine spune că ar fi așa, fie are foarte mulți bani, fie a călătorit foarte rar și atunci nu i se pare cine știe ce investiție. Dacă dorești să călătorești mai des și să te bucuri de diverse destinații, atunci trebuie să economisești din altă parte și să aloci bugetului de vacanță. Nu e cel mai ușor lucru, dar noi știm cu siguranță că merită, pentru că astfel de amintiri și experiențe de viață nu prea poți avea altundeva.

Cum poți economisi bani pentru vacanță? Cel mai important este ca la începutul fiecărui an să îți stabilești un buget pe care ai dori să îl aloci pentru concediu. După ce ai stabilit bugetul, începe momentul de documentare cu privire la destinația în care îți permiți să călătorești cu resursele respective. Când alegi destinația trebuie să ții cont că ai posibilitatea să scazi costurile în funcție de cazarea pe care o alegi și tipul de masă inclus în preț. De aceea, noi recomandăm să aveți măcar o masă inclusă în prețul cazării, deși cel mai fericit caz e cel cu demipensiune (mic dejun și cină), dar asta ține de preferințele fiecăruia. Acum că am înțeles de unde trebuie să începem, să vedem cum punem literalmente bani deoparte.

1. Servește cafeaua acasă

Cafeaua este un rău necesar, cum ne place nouă să spunem, dar de pe urma ei se pot face multe economii. Alege să nu mai bei cafeaua în oraș și preparăți-o singur acasă. Astfel, dacă cumperi un pachet de cafea o să îți ajungă foarte mult timp, iar banii pe care i-ai fi dat pe cafeaua de la restaurante îi poți economisi pentru excursie.

 

2. Pune deoparte banii mărunți

Știi cum ni se adună în portofel mulți bani de 1, 5 sau 10 lei? Ei bine, poți alege ca de fiecare dată când ai bancnote de felul acesta să le pui într-un borcan în care să aduni economiile pentru concediu. Probabil ți se pare puțin lucru sau că nu vei reuși să pui prea mult deoparte, dar dacă vei încerca măcar o lună, se prea poate să ai deja suma necesară ca să îți achiziționezi biletul de avion. Nu desconsidera puterea banilor micuți, fiindcă valoarea lor poate deveni inestimabilă.

3. Gătește acasă pentru mai multe zile

Tuturor ne place o pizza mâncată în oraș, o porție de paste livrată direct acasă sau cine mai știe ce chestii delicioase. Dar, dacă vrem să mâncăm un gelato de la mama lui din Italia sau o paella cu fructe de mare proaspete, trebuie să începem să ne gătim acasă. Începe prin a stabili un meniu pentru 3 zile și vei vedea că economisești mulți bani dacă gătești acasă. Plus de asta, poți mânca din același fel de mâncare cel puțin 2 zile, astfel că nu va trebui să gătești zilnic. Gândește-te puțin, gătești acasă, dar în vacanță ești tratat regește.

 

4. Schimbă banii economisiți în valută

Ai economisit deja o sumă de bani, dar e atât de tentantă încât ai vrea să o înșfaci și să o cheltui pentru că nu poți vedea banii grămadă. Ia banii, schimbă-i în euro sau în moneda țării în care ți-ai propus să călătorești și vei vedea că nu îți va mai fi la fel de ușor să îi cheltui. Nu merită efortul până la casa de schimb valutar, așa că îi lași frumușel în € și vacanța ta e deja asigurată.

5. Nu cheltui bani pe lucruri care nu îți sunt necesare

Uneori avem tendința de a cumpăra doar pentru că ne atrage privirile și atunci uităm să analizăm rapid dacă avem sau nu nevoie de produsul respectiv. De fiecare dată când ești tentat să îți cumperi o haină în plus, un device sau orice altceva, gândește-te dacă chiar ai nevoie de el și de câte ori pe parcursul unui an vei folosi acel produs. Cu siguranță vei realiza că multe lucruri le-ai fi cumpărat din impuls, fără să le folosești de fapt. Iar momentul lor de glorie ține poate o lună, iar apoi uiți complet de ele. Așa că, mai bine nu-ți cumperi o haină doar pentru că e în trend, dar vei posta pe instagram poze dintr-o insulă pe care nu mulți pot să ajungă.

 

Nu e greu, dar totul începe de la o alegere. Noi alegem să avem vacanțe de vis, așa că punem bani deoparte, ceea ce vă recomandăm și vouă. Dacă ai nevoie de ajutor în a-ți găsi o vacanță în funcție de un buget limitat, dă-ne un mesaj și te ajutăm.

P.S.: Oferim informația gratuit. Economisești de la început!

Share