Ai experimentat și tu panica bagajului de vacanță? Cel puțin o dată în viață avem parte de experiența aceasta, iar dacă suntem dintre cei fericiți o dată pe an sau chiar de mai multe ori. Bagajul este, imediat după planificarea și rezervarea vacanței, pasul cel mai important în asigurarea confortului vacanței și a creări unei excursii fără griji. Cu cât îți pregătești mai bine și mai meticulos bagajul, cu atât cantitatea de stres scade. Ups, am spus stres în vacanță? Da, ai citit bine, dar dacă mai citești un pic, te ajutăm să scapi și de acesta.

Așa că, să începem!

1. Obligatorii

 • Acte – pașaport sau buletin, în funcție de țara în care călătorești. Asigurarea medicală, voucherele de călătorie și orice alte documente care îți sunt indispensabile.
 • Bani – chiar dacă mergi într-un sejur all inclusive e important să ai câțiva bani cu tine (sau un card), pe care să îi poți folosi în caz de nevoie.
 • Periuța de dinți – pastă de dinți probabil vei găsi la hotel sau dacă nu la un magazin din împrejurimi. Săpun, gel de duș și șampon vor fi la cazare, așa că nu e cazul să îți umpli bagajul degeaba, asta doar dacă nu ești foarte pretențios și ții la rutina ta.

2. De purtat

 

 • Haine și încălțăminte, acestea nu au cum să lipsească, doar că nu e cazul să exagerezi. Trebuie să fii conștient că niciodată nu vei purta atâtea haine câte cari cu tine, de aceea e mai înțelept să îți stabilești 1 ținută pentru fiecare zi, cu obiecte vestimentare pe care le poți combina pentru diferite ocazii din vacanță – cină romantică, plimbare etc.
 • O pălărie sau o șapcă. Indiferent în ce tip de vacanță vei merge, aceasta este un accesoriu pe care nu trebuie să îl uiți. E foarte important să te protejezi de soare, pentru a preveni insolația.
 • O umbrelă sau o pelerină. Dacă mergi într-un city break aceasta va fi cu siguranță soluția salvatoare, în caz de ploaie. Și stai liniștit, dacă e soare, poți să folosești umbrela și pe post de protecție solară.

3. Cosmetice

Ia cu tine produsele pe care le foloseai de obicei și nu uita să îți hidratezi pielea cât mai bine pe tot parcursul vacanței.

 • Crema cu protecție solară este obligatorie, iar factorul de protecție e foarte indicat să fie 50+ mai ales pe timpul verii. Probabil nu vei vrea să folosești aceasta cremă, crezând că nu te vei mai bronza, dar nu e așa. Aceasta nu face altceva decât să te protejeze, să îți ferească pielea de îmbătrânire prematură și deshidratare.
 • Spray cu protecție solară pentru păr pe care să-l folosești din abundență, chiar dacă intri sau nu în apă. Acesta îți va ajuta părul să nu se despice și să nu se deterioreze din cauza expunerii prelungite la soare.

4. Prim ajutor

 

Situațiile neplăcute pot apărea când ne e lumea mai dragă, așa că e bine să fim pregătiți pentru orice.

 

 • Plasturii sunt obligatorii, mai ales dacă mergi într-un city-break. Chiar dacă ai cei mai comozi pantofi din lume e foarte posibil ca după o zi de mers să înceapă să apară bătăturile, astfel că e mai bine să fii pregătit.
 • Unguent antiseptic pe care îl poți folosi pentru răni ușoare, fie ele de la prea mult mers sau de la pietrele care sunt uneori la intrarea înainte de mare.
 • Medicamente – analgezice, antitermice, antidiareice și antialergice. Alege medicamentele acestea cu ajutorul medicului de familie, informându-l despre scopul în care le vei folosi dacă va fi nevoie.

Share