Multă vreme românii s-au temut de agențiile de turism, susținând că acestea nu fac altceva decât să ia foarte mulți bani ca să îți organizeze vacanța. Astăzi vom demonta acest mit, pentru că acesta contribuie la dezinformarea clienților și îi împiedică să profite de ofertele avantajoase care apara mai mereu, pe fiecare destinație populară sau mai puțin cunoscută. Tu cum ți-ai organizat vacanțele până acum? Ai căutat toate detaliile de unul singur sau te-ai lăsat pe mâna specialiștilor în turism?

De ce să alegi o agenție de turism atunci când te gândești la vacanță?

  1. Economisești timp

Ca să îți planifici singur vacanța trebuie să începi documentarea cu foarte mult timp înainte de a pleca. În primul rând, trebuie să afli care sunt cele mai bine cotate hoteluri din zona respectivă ș să găsești perioada în care oferă cele mai bune prețuri. De acolo, se complică treaba cu transportul, asigurarea mesei și multe alte chestiuni neprevăzute. Cu ajutorul agenție vei scăpa de grija planificării, pentru că oameni cu experiență vor face totul în locul tău. Gândește-te că ei fac asta zilnic. E ca și cum ai cere unei persoane care stă mereu pe canapea și unui alergător de performanță să alerge 10 km. Cine va alerga această distanță mai repede? Așa e și cu vacanța, oamenii din domeniu cunosc toate lucrurile pe care noi, iubitorii de călătorii, nu avem cum să le știm. Ei cunosc avantajele și dezavantajele unui resort, hotel, destinație direct de la sursă, pe când noi avem doar review-urile din online, care nu reflectă întotdeauna realitatea. Timpul tău e prețios, așa că încearcă să îl investești în lucruri care chiar pot face diferența. Decât să pierzi o lună ca să îți organizezi vacanța, mai bine petreci în fiecare seară o oră în plus cu copii și/sau persoana iubită.

  1. Prețuri mai bune

Agențiile de turism au acces la oferte direct de la hotelurile sau tour operatorii care se ocupă de anumite destinații. Așa se face că ei sunt primii care sunt informați cu privire la reduceri, oferte limitate sau pachete cu anumite beneficii de care altfel nu te-ai fi putut bucura. De asemenea, majoritatea pachetelor oferite de agenții includ și transport, fie el cu avionul sau cu autocarul. Trebuie ținut cont de faptul că poți alege să zbori din aproape orice aeroport din țară, fără ca prețurile să se modifice semnificativ. Dacă faci acest lucru pe cont propriu, e foarte posibil să găsești un zbor – dus la preț bun, iar celălalt – întors să depășească bugetul pe care îl ai la dispoziție. Mai mult de atât, va fi foarte ușor să găsești vacanța dorită în data în care poți pleca. Dacă te organizezi de unul singur, e foarte posibil ba să nu găsești zbor, ba să fie ocupate toate locurile de cazare. Astfel că, agenția îți poate oferi vacanța de vis în cel mai scurt timp și la un preț foarte bun.

  1. Asistență oricând ai nevoie

Dacă alegi să achiziționezi un pachet turistic de la o agenției, indiferent de destinație, vei avea parte de asistență pe tot parcursul perioadei – de la momentul rezervării vacanței și până la momentul vacanței propriu-zise. Dacă se întâmplă să ai o întrebare, o nelămurire sau să apară un incident neplăcut în vacanță, poți apela cu încredere la agentul de turism care ți-a rezervat vacanța și te va ajuta cu tot ce ai nevoie. Mai mult de atât, în orice destinație vei avea o persoană de contact care cunoaște foarte bine zona și te va ghida pe parcursul întregii vacanțe ca să te bucuri de toate experiențele pe care le poate oferi acel loc. În cazul unei vacanțe organizate de unul singur, se prea poate să nici nu știi la cine să apelezi când dai de greu sau care sunt numerele de urgență la care să suni când ești într-o destinație necunoscută.

  1. Poți primi beneficii extra și surprize

Datorită volumului mare de muncă și a rezervărilor multiple, agențiile de turism primesc adeseori beneficii pe care le oferă clienților – de la camere cu o vedere mai bună, până la pachete speciale pentru cei aflați în luna de miere sau pentru familiile cu copii. De ce să nu beneficiezi și tu de o cină deosebită sau de un pachet de bun venit în cameră?

  1. Vacanța este asigurată

Cele mai multe pachete turistice vin cu asigurare storno și asigurare medicală incluse. Asigurarea storno îți asigură vacanța, astfel că, în caz de boală sau alte motive întemeiate din cauza cărora nu mai poți merge în vacanță, banii pe care i-ai plătit pot fi recuperați chiar în proporție de 80-100%. De asemenea, dacă apare vreo problemă cu cazarea sau serviciile nu se ridică la nivelul așteptărilor, poți apela imediat la consultantul care v-a fost prezentat în momentul în care ați ajuns sau direct la agentul care v-a rezervat vacanța.

Dacă nici acum nu ne crezi pe cuvânt, trebuie măcar o dată să achiziționezi un pachet turistic de la noi și imediat ce vei vedea cât de mare e confortul, promitem că nu te vei mai putea dezlipi de serviciile noastre și ne vom revedea și în următoarea vacanță. Timpul e prețios, așa că lasă organizarea vacanței pe umerii altcuiva, iar tu bucură-te cu și de cei dragi.

Share