Ne-am obișnuit să ne facă alții complimente, să ne aprecieze, iar noi să spuneam doar mulțumesc și să mergem frumos mai departe. Cam același tipar se repetă și în cazul recenziilor (review-urilor) pe care le acordăm restaurantelor, hotelurilor sau agențiilor de turism la al căror servicii apelăm. Ne place să citim opiniile celorlalți despre anumite servicii, hoteluri sau agenții de turism, dar parcă ne e destul de greu să lăsăm la rândul nostru o părere, fie ea pozitivă sau constructivă. Cert e că nu există feedback negativ și nu ar trebui să îl formulăm așa, pentru că fiecare opinie nu face altceva decât să contribuie la îmbunătățirea serviciilor dacă compania în cauză este dispusă să se îmbunătățească. Noi credem în capabilitatea și gusturile clienților noștri, tocmai de aceea valorificăm feedback-ul lor și încercăm să îmbunătățim mereu calitatea serviciilor oferite.

De ce să lași un review unui serviciu pe care îl apreciez? De ce să lași o recenzie/opinie/feedback agenției de turism de la care ți-ai luat vacanța.

1. Recenziile influențează alți clienți în alegerea serviciilor

Studiile arată că 88% din clienți sunt înclinați să aleagă sau să respingă un serviciul pe baza recenziilor pe care le-au citit. Astfel că, dacă ai achiziționat o vacanță la un preț foarte bun, iar serviciile oferite de agenții de turism au fost caracterizate de professionalism, amabilitate și bun simț, e bine să le spui și altora. În această situație, trebuie să ne gândim că și recenziile altora ne-au ajutat pe noi, astfel că și ale noastre îi vor ajuta pe alții. Nu-i așa că e bine să citești toate opiniile și apoi să faci cea mai bună alegere, astfel încât să simți și să știi că bugetul tău e investit exact acolo unde trebuie?!

2. Recenzia contribuie la reputația agenției

Orice feedback pe care îl lași influențează într-o formă sau alta reputația companiei. Ceea ce spui despre o afacere are în primul rând impact asupra afacerii în sine, a angajaților din acea firmă și apoi asupra tuturor clienților care vor citi recenzia ta. Dacă apreciezi cu adevărat un serviciu sau ai fost încântat de un restaurant, prin feedback-ul oferit poți să crești reputația afacerii respective, astfel încât și alții să aibă parte de o experiență asemănătoare. Nu-i așa că vrem cu toții să avem parte de cele mai bune experiențe, mai ales dacă le alegem după ce citim toate părerile?

3. Feedback-ul oferă clienților o voce

Dacă până nu de mult clienții putea să își spună părerea doar verbal și în general în cercul apropiaților, acum cu ajutorul recenziilor online fiecare client capătă o voce care se poate auzi până la marginile pământului. Orice persoană poate citi review-urile despre orice afacere dorește, ca să își facă o părere despre calitatea serviciilor sau a produselor. Așa e și cu vacanțele, poți să îți faci vocea auzită și să le spui și altora cât de frumoase au fost locurile în care te-ai dus. De ce să ținem confortul și bucuria unei vacanțe doar pentru noi? Aceasta este una din frumusețile vieții care trebuie împărtășite, pentru că într-o formă sau alta dar din dar se face.

4. Recenzia contribuie la îmbunătățirea serviciilor

Dacă s-a întâmplat vreodată să nu fi foarte mulțumit de anumite servicii, în felul acesta poți să știi că părerea ta va conta. Nicio companie nu își dorește un feedback care să îi afecteze reputația și să ducă la o criză de imagine, tocmai de aceea va ține cont de greșelile făcut în trecut, astfel încât ele să nu se mai repete. Prin nemulțumirea exprimată poți determina o schimbare și poți contribui la îmbunătățirea unui serviciu la care ții.

5. Devii mai atent la detaliile fiecărui serviciu

După ce lași prima ta recenzie, vei vedea că va începe să îți placă și vei face o pasiune din asta. Vei simți că părerea ta contează, astfel că îți vei face un obicei din asta. Tocmai de aceea, indiferent de locul în care mergi sau de serviciile la care apelezi, vei fi mult mai atent la toate detaliile.  Vei acorda o atenție sporită la felul în care te tratează angajații, la calitatea mobilierului și a curățeniei, dacă e vorba de un hotel la care ai mers. Astfel, nu vei scăpa niciun detaliu pentru că vei dori să îl împărtășești cu alții care vor avea o experiență asemănătoare cât de curând. Plus de asta, ne simțim foarte bine când facem un lucru care îi ajută pe alții. Binele se poate face și prin asta!

 

Nu-i așa că recenziile sunt minunate? Lasă-ne un review pe Google sau Facebook, ca să facem lumea un loc un pic mai bun și tot mai mulți oameni să se bucure de #vacanțecusuflet.

Share