Dubai a devenit o destinație tot mai dorită de români, pentru că îmbină bunul gust cu luxul, iar cultura arabă naște un interes aparte datorită obiceiurilor diferite și mâncării gustoase pe care le aduce în prim-plan turiștilor.

Dacă doriți să călătoriți în Dubai pe cont propriu, fără să apelați la serviciile agenției noastre, găsiți mai jos câteva lucruri foarte importante de care trebuie să țineți cont. La rezervarea fiecărui sejur de la noi, primiți informații detaliate despre locul în care călătoriți, fără să mai fie nevoie să vă documentați minuțios cu privire la destinație.

  1. Nu este acceptat pașaportul temporar

Pașaportul temporar reprezintă pașaportul de urgență la care apelează mulți români atunci când pleacă în vacanță. În Dubai, acest tip de pașaport nu este acceptat. Pentru a fi lăsat să treci frontiera, trebuie să ai un pașaport electronic, iar pentru eliberarea acestuia trebuie să aștepți 14 zile. Dacă ai de gând să îți planifici o vacanță în Dubai, e mai bine să ai pregătit pașaportul din timp, iar atunci să te ocupi de alte detalii.

  1. Nu este nevoie de viză

În urma unui acord între Uniunea Europeană și Emiratele Arabe Unite, viza pentru accesul  românilor pe teritoriul acestora a fost ridicată din 2015. De atunci, în calitate de turist nu mai este nevoie de viză. Totuși, sunt anumite țări care încă au nevoie de viză, iar aceasta diferă în funcție de  naționalitatea persoanelor, scopul vizitei și durata acesteia. Românii sunt dintre cei norocoși, care trebuie doar să își dorească să călătorească și nu trebuie să își facă prea multe griji.

  1. Asigurarea medicală de călătorie este obligatorie

În orice vacanță este necesară o asigurare medicală de călătorie, dar în cazul Emiratelor Arabe Unite, aceasta este obligatorie. Chiar dacă nu te va întreba nimeni despre aceasta, este necesar să ai o asigurare medicală valabilă făcută printr-o companie locală sau una interanțională. Avem uneori obiceiul de a omite asigurarea medicală, considerând că oricum nu o vom folosi. Este foarte recomandat să avem o asigurare medicală, pentru că aceasta ne poate fi de folos chiar și atunci când este vorba de un simplu consult.

  1. Persoanele până la 21 de ani trebuie să fie însoțite de un adult

Copiii sunt considerați majori abia la vârsta de 21 de ani. Astfel, pentru ca un adolescent să poată călători, trebuie să fie însoțit de un adult pe parcursul întregii călătorii, pentru că altfel nu i se va permite accesul în țară, dar nici posibilitatea rezervării unei camere de hotel.

  1. Taxiul este cel mai folosit mijloc de transport în comun

Dacă vrei să ajungi rapid dintr-un loc în altul, taxiul este cea mai la îndemână metodă. Prețul combustibilului este redus, astfel că nici costul unei curse cu taxiul nu este foarte ridicat. De asemenea, sistemul acestora este puțin diferit de cel al românilor. Fiind vorba de un oraș foarte mare, șoferului trebuie să îi indici un reper cunoscut din zona în care dorești să ajungi, pentru că orașul nu este neapărat organizat stradal și numeric ca la noi.

  1. Metroul, cel mai ieftin mijloc de transport în comun

Programul metroului trebuie verificat în fiecare zi, deoarece acesta se modifică constant. Fiecare modificare a acestuia poate fi găsită pe site-ul liniilor de metrou din Dubai. Primul vagon al metroului este rezervat pentru persoanele cu acces Gold, iar următoarele două doar pentru femei și copii. Bărbaților le este interzis accesul în aceste vagoane și dacă se întâmplă să fie cumva prins aici, riscă o amendă destul de mare.

  1. Jumeirah Beach, o oază de diversitate

Jumeirah Beach este cea mai cunoscută atracție în aer liber, unde poți să te bucuri de plajă și mare, iar în jurul tău să admiri priveliștea extraordinară a zgârie norilor. Vei găsi oricând o terasă cu băuturi delicioase și mâncare ademenitoare sau poți să te plimbi pe promenadă, The Walk fiind emblematică pentru acest loc.

Share