Știți că se întâmplă adeseori să explorăm mai mult alte țări decât cea în care ne-am născut? Tocmai de aceea, dorim să vă arătăm cât de multe locuri impresionante, rupte parcă din povești există atât de aproape de noi. E timpul să prețuim ceea ce avem și să dăm la o parte praful de pe comorile naturii și ale istoriei care încă mai sunt în țara noastră. Haideți cu noi în vacanță în România noastră de vis.

  1. Cascada Cailor și Lacul Știol

Indiferent de anotimpul în care ne aflăm, Cascada Cailor, care este cea mai mare cascadă din România, este o încântare pentru orice privitor. Aceasta este situată în apropierea stațiunii turistice Borșa, care dispune de mai multe pârtii pe timp de iarnă sau alte locuri frumoase de vizitat în celelalte anotimpuri. Accesul la Cascada Cailor se poate face cu telescaunul sau pe jos, în funcție de preferințe. Cei mai mulți aleg telescaunul, deoarece este mai comod, fiindcă până la cascadă trebuie să mai mergi aproximativ 30 de minute, de la locul în care se termină cursa cu telescaunul. Pentru cei aventurieri recomandăm o drumeție până la Lacul Știol, care e la o distanță de o oră și jumătate de cascadă. Expediția în sine merită pentru că peisajele sunt minunate, iar Lacul Știol e un loc minunat în care să te fotografiezi după mult timp de mers.

Te poți caza la – Pensiunea Nordica, Hotel Roman Maramureș sau Hotel River.

 

  1. Viscri

Viscri e un sat din județul Brașov în care timpul parcă a stat în loc. Așa se face că accesul se face pe un drum neasfaltat, dar efortul merită fără doar și poate. Când ajungi în Viscri vei simți că te-ai întors la bunici și vei simți din nou mirosul de plăcinte, de iarbă proaspăt cosită și de momentul în care nu aveai altă grijă decât joaca. Trebuie neapărat să ajungi la Biserica Fortificată, să dormi într-o casă săsească și să mânânci bucatele tradiționale la Restaurantul din Șură și, bineînțeles, să iei la pas satul dintr-o parte în alta.

Te poți caza la – Viscri 32, Viscri 195 sau Viscri 125.

 

 

  1. Delta Dunării

Delta Dunării e răgazul trupului și al sufletului pe care ar trebui să ni-l oferim măcar o dată în viață. Printre pelicani și nuferi, la apus sau răsărit, inima se liniștește. Știați că cel mai bine ne refacem, indiferent de starea în care am fi, atunci când stăm aproape de natură, când ochii noștri privesc la realitatea frumoasă a lucrurilor care ne înconjoară și suntem mulțumitori că avem o nouă zi ca să putem savura viața? Ei bine, despre asta e Delta Dunării. Despre savurarea vieții în tihna unei plimbări cu barca, înconjurat de sălbăticie și așteptat la final cu masa pusă, peștele sfârâind deja pe grătar. Nu-i așa că parcă abia aștepți să vină vara ca să poți pleca acolo?

Te poți caza la – Lebada Luxury Resort & SPA, Hotel Insula sau Casa Soarelui.

 

 

  1. Sinaia – Peleș, Pelișor

Considerat cel mai frumos castel din țara noastră, Castelul Peleș a fost construit pentru a servi ca reședință a regelui Carol I și reginei Elisabeta. Din 1953 a fost deschis pentru vizitatori, aceștia putându-se bucura de accesul în câteva din cele mai impresionante săli. Stilul german și fiecare detaliu făcut cu bun gust și cu multă atenție, sunt impresionante pentru ochiul fiecărui privitor. Pădurea de care acesta este înconjurat, face ca această clădire să fie și mai impresionantă. Indiferent de anotimpul în care vei vizita acesta castel, va fi la fel de impunător și îți va tăia o dată respirația când te uiți la el de afară și apoi de fiecare dată când vei păși într-o nouă încăpere. Pelișor se află la o aruncătură de băț de castelul Peleș și a fost construit ca reședință de vară a principilor moștenitori ai României. Acesta este cu adevărat o comoară de istorică, memorialistică și artistică.

Te poți caza la – Hotel Rina Sinaia, Upper Residence sau Casa Liana.

 

  1. Cheile Bicazului și Lacul Roșu

Aceste două frumuseți ale naturii reprezintă o arie protejată de interes național care încântă an de an privirile a mii de turiști. Lacul Roșu este cel mai mare baraj natural din România, care s-a format în urma unui cutremur din 1838. Pentru a avea o vedere de ansamblu asupra lacului poți face o drumeție de o oră până la Belvedere Piatra Ghilcoș. Traseul este unul ușor, astfel că merită să îl parcurgeți, iar peisajele din pădure și micile stânci pe care trebuie să escaladați o să vă ia gândul de la grijile de zi cu zi. Cheile Bicazului sunt parte a Parcului Național Cheile Bicazului-Hășmaș. Cel mai fascinant este drumul din chei care este foarte îngust, format din serpentine amețitoare.

Te poți caza la – Lacul Roșu, Casa Vrânceana sau Vila Ileana.

Dacă nu știi cu ce să începi și vrei să stabilim noi cel mai bun traseu pentru tine, poți să ne scrii aici.

Share