De obicei ne planificăm vacanța în plină vară, când plajele sunt cele mai aglomerate și resorturile abundă de adulți și copii. E de înțeles, pentru că cei mai mulți profită de vacanța școlară a copiilor și de concediul de odihnă. Totuși, noi îți propunem de această dată să încerci alternativa unei destinații incredibile într-o perioadă care nu înregistrează temperaturi caniculare, dar care îți poate oferi mult mai multă intimitate și liniște. În aceste luni din an te poți bucura de o vacanță liniștită, fără prea multă agitație, cu temperaturi cuprinse între 18-25 în câteva din cele mai căutate destinații turistice.

Gran Canaria este cunoscută și sub numele de „Insula primăverii eterne”. În orice perioadă a anului temperatura fluctuează între 15 – 25 de grade. Te poți bucura de peisaje montane spectaculoase sau de plajele incredibile cu nisip foarte fin.

Portugalia este una dintre cele mai frumoase țări din Europa, cu locuri încărcate de istorie, peisaje cum numai în filme vezi și cetățeni foarte deschiși cu turiștii. Orice excursie în Portugalia trebuie să facă un popas în Lisabona, ca să vizitezi la pas întreg centrul istoric al acesteia. Nu poți rata nici Costa Algarve, care abundă de nisipuri albe, stânci uriașe în Atlantic, care atunci când sunt înconjurate de valurile înspumate îți taie respirația.

Dubai/Abu Dhabi au cea mai bună climă în luna noiembrie și decembrie, temperatura ajungând până la 27 de grade. În Dubai nu trebuie să ratezi cea mai înaltă clădire din lume Burj Al Khalifa. Oriunde te-ai uita luxul și opulența sunt puse la rang de cinste, lucru care vorbește foarte mult despre evoluția rapidă pe care a avut-o acest oraș. De asemenea, te poți bucura de plajele reconfortante, pline de palmieri sau, de ce nu, îți poți lua echipamentul de ski și să te simți ca în Alpi pe pârtia special amenajată care are o pantă de 400 de metri.

Maroc ascunde o istorie tumultoasă de peste trei mii de ani și îți pune la dispoziție un sejur plin de aventură. Într-o singură vacanță poți experimenta toate cele 4 anotimpuri, de la căldura arzătoare din deșertul Sahara până la vârfurile înzăpezite ale Munților Atlas. De asemenea, te poți aventura într-un safari și să te plimbi pe spatele dromaderilor. De toate acestea te bucuri la o temperatură de 18-20 de grade.

Egipt te surprinde cu safari în deșertul Sahara, cu o expediție pe cinste cu submarinul Simbad, cu o partidă de pescuit sau scufundări în Marea Roșie, care are cea mai bogată faună și floră submarină. Temperatura ajunge până la 30 de grade și poți să spui că acolo e tărămâul în care e veșnic vară.

Indonezia-Bali a devenit populară datorită plajelor curate și saunelor exotice, renumite pentru efectul pozitiv pe care îl au asupra afecțiunilor. De asemenea, aici te poți bucura de diferite tipuri de masaje, iar parte bună este că o sesiune de masaj durează o oră și jumătate, iar prețul este considerabil mai mic decât în Europa. În Bali te poți bucura de peisaje muntoase sau de regiuni de coastă,  de la insule situate între munți până la plaje cu peisaje exotice.

Thailanda a devenit cunoscută pentru plajele cu nisip alb, apa ca de smarald și locurile perfecte pentru înot, snorkeling și scuba diving. Poți alege o zi liniștită pe o plajă sălbatică, departe de orice agitație sau o plajă cu muzică, distracție și petreceri care par fără sfârșit. Mâncarea tradițională îmbină o multitudine de arome și dacă îți place să experimentezi vei fi cucerit de așa numita street-food sau de meniurile selecte din restaurante.

Mauritius, cunoscută sub denumire de Insula trestiei de zahăr, pare că se aseamănă puțin cu paradisul. Aici toți oamenii, indiferent de profesia lor, zâmbesc și te tratează cu amabilitate. Fiecare cetățean cunoaște cel puțin limba engleză, dar și alte limbi de circulație. Aceasta este o insulă vulcanică, care își scaldă plajele albe în Oceanul Indian, însumând peste 200 de hoteluri.

Republica Dominicană este una dintre cele mai mari insule din Caraibe, renumită pentru zilele veșnic însorite, fiind înconjurată de palmieri atât pe malul Oceanului Atlantic cât și pe țărmul Mării Caraibelor. Lagunele turcoaz și pădurile tropicale, care se continuă cu munți înalți plini de cascade spectaculoase, au făcut înconjorul lumii și au cucerit inima tuturor. Este o destinație perfectă pentru un sejur în doi, în care toate probleme cotidiene să fie lăsate de o parte.

Maldive, în lunile de toamnă de la noi, are cer senin și ploile sunt foarte puține, pentru că musonul care afectează acesta arhipelag este deja de mult trecut. E cea mai prielnică perioadă din an, cu prețuri rezonabile și cu locuri de cazare numeroase. De asemenea, este un timp excelent pentru surfing și scufundări, iar dacă te încumeți să înoți doar puțin, e foarte posibil să te împrietenești cu delfinii.

Share